Strategi Poker Lanjutan

Bekerja pada strategi poker lanjutan anda sendiri, dan menerapkannya setiap kali anda percaya dan fikir ia BETUL akan memberi anda banyak wang. Tidak kira sama ada anda seorang pemain utama, bermain kejohanan dengan kerap, kerana strategi ini terpakai kepada mana-mana permainan poker dan ini pada bila-bila masa. Pertama sekali, adalah penting seseorang itu belajar membaca jadual sebelum dia boleh keluar dari zon selesanya untuk bermain permainan yang memberikannya ROI tertinggi mega888.

Hanya melalui pemerhatian berterusan, anggaran lawan, anda akan mendapat perasaan tentang gaya dan kaedah permainannya. Sebaik sahaja anda sampai ke tahap di mana kebanyakannya anda boleh menentukan dan membaca tangan pesaing anda dengan baik, sudah tiba masanya untuk mengeksploitasi gaya permainannya dengan kerap. Pastikan anda tidak mengeksploitasinya setiap masa, kerana jika anda berbuat demikian lawan anda akan dengan cepat mengetahui bahawa anda tahu gaya permainannya di tempat tertentu ini. Jadi apakah peratusan yang baik untuk langkah khusus ini? Mungkin sekitar 30 – 70% maks. Sudah tentu, jika anda mempunyai perasaan bahawa orang yang anda lawan, tidak akan berada di meja esok atau minggu depan, anda mungkin mahu mengeksploitasinya setiap masa, terutamanya jika dia agak teruk dalam membaca tangan anda dan menangkap.

Mari kita lihat contoh pantas supaya anda mendapat gambaran tentang bagaimana strategi poker lanjutan berfungsi dalam amalan. Jika lawan perlu menaikkan setiap butang, dan anda tahu bahawa dia mempunyai tangan yang lemah melebihi 80% lebih masa, sudah tiba masanya untuk menaikkan semula dia di tempat yang betul. Ini datang kebanyakannya untuk dimainkan jika pengangkat butang mempunyai kecenderungan besar untuk melipat selepas dinaikkan. Kerana jika dia melipat selepas hampir setiap kenaikan semula, kemungkinan besar anda boleh menipu dia daripada banyak tangan. Perkara yang baik ialah anda tidak memerlukan tangan yang sangat kuat untuk bersaing dengan jaraknya. Alasan untuk pernyataan ini adalah kerana dia melipat lebih banyak tangan daripada yang sepatutnya, dan tidak akan memanggil atau 3 pertaruhan anda ringan. Ramai pemain kehilangan titik di sini, dan takut untuk menaikkan semula pemain yang agresif yang pastinya bermain lebih banyak secara purata daripada pemain yang lebih ketat.

Fokus pada satu strategi poker lanjutan pada masa itu, dan matlamat anda adalah untuk memerhati semua lawan anda semasa melakukan tangan. Anda perlu merasakan apabila lawan lemah dan apabila dia sangat kuat. Kesemua teknik halus ini boleh diperolehi melalui bacaan tangan dan analisis tangan yang konsisten.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *